Abortus is erger dan de Armeense Genocide!!!

https://joop.bnnvara.nl/opinies/denk-is-uiterst-rechtse-partij-op-lijn-pvv-en-fvd

Jpeg

DENK hoort thuis bij de extreem rechtse kant van de Nederlandse politiek. Tunahan Kuzu is vergelijkbaar met Wilders of Baudet  Het zou goed zijn als DENK bij de indeling van het Kamergebouw een plek kreeg bij deze geestverwanten.

Zowel Wilders als Baudet geraken bijkans in een baan rond de aarde als er kritische kanttekeningen worden gemaakt bij de manier waarop tot nog toe de vaderlandse geschiedenis wordt behandeld. Ze lopen paars aan zodra iemand weggemoffelde aspecten van bepaalde nationale helden naar voren haalt.

Zo ook Tunahan Kuzu. Hij ontkent de grootste massamoord op de uitroeiing van de joden door de nazi’s na, namelijk de genocide op de Armeniërs die tijdens de eerste wereldoorlog onder verantwoordelijkheid van de Ottomaanse regering werd gepland en uitgevoerd. Hij werkt mee aan schandalige krantenpublicaties in Turkije waarin Nederlandse parlementariërs met Turkse wortels aan de schandpaal worden genageld omdat zij wel op een volwassen wijze weten om te gaan met de geschiedenis van het land waar hun voorouders vandaan kwamen.  Hij neemt het niet voor deze kamerleden op. Nee, hij geeft ze een dolksteek in de rug en laat aldus zien dat hij op dezelfde wijze met de historie omgaat als Wilders of Baudet.

Leuk detail: als een Turks marineschip het beeld van admiraal Barbarossa passeert dat aan de Bosporus staat, dan lost het twee saluutschoten voor deze zeeheld. Italië en Spanje kennen deze Barbarossa – die in de zestiende eeuw leefde – vooral als slavenhaler. Ik bedoel, geeft niet. Leuke traditie. Moet je vooral blijven doen. Wij gaan ook eerbiedig om met met onze standbeelden van Piet Hein en Jan Pieterszoon Coen al zetten we er misschien wel extra informatie bij om hun grootheid te relativeren. Maar toch. Kuzu gaat voor een chauvinistische geschiedsopvatting zodat de huidige generaties zich op de borst kunnen kloppen en zich op trekken aan de grootse daden van het voorgeslacht als de president hun jong volwassen zonen weer eens de vuurlinie in stuurt om een oorlog bij de buren in zijn zin te beslechten zoals nu in Syrië het geval is.

Bedenk hierbij: het bewijsmateriaal voor de massamoord op de Armeniërs is overweldigend. Wie daar kanttekeningen bij plaatst is geen haar beter dan de Holocaustontkenners. En voor de rest echt niks.

DENK is een chauvinistische uiterst rechtse partij bij wie de verdediging van de democratie en artikel 1 van de Nederlandse grondwet niet in goede handen is.

Commentaar: Uiteraard is dit voor mij een reden om genuanceerd te staan tegenover DENK…

En, het kan niet vaak genoeg gezegd worden, de hel is eeuwig!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s