SGP: ogen uitsteken en handen afhakken

Freek Kroese

Dat de christelijke partijen zo stug vast blijven houden aan de mening dat God alleen over het leven beschikt is bijna onvergeeflijk. Door die stugge houding van bepaalde partijen, is de euthanasie nooit goed geregeld. Mijn vader had Alzheimer, maar omdat hij fysiek nog goed genoeg was, was het hem niet toegestaan euthanasie te plegen. Hij had heel wat mensen naar het verzorgingstehuis gereden en veel mensen gezien die tijdens hun leven een bedrijf opbouwden of leiden, maar in het tehuis in luiers over de grond kropen; hij wilde daar beslist niet tussen terecht komen. Doordat hij geen euthanasie mocht plegen zag hij geen andere optie dan zichzelf ophangen( de vriend die hem vond is dat niet makkelijk vergeten ). Door die stugge houding van de christelijke partijen wordt mensen een menswaardig einde onthouden en worden derden het slachtoffer als zijnde toeschouwer.
Mijn moeder had lymfeklierkanker. Toen ze in het hospies lag werd duidelijk dat ze hooguit enkele weken nog te leven had. Ze kon de pijn niet langer aan en besloot tot passieve euthanasie. Hierdoor heeft ze nog drie dagen pijn moeten lijden.
In geen van beide gevallen had een uitbreiding van de zorg en betere verpleging kunnen helpen. De christelijke partijen zouden zich eens meer moeten verdiepen in de beweegredenen om euthanasie of zelfmoord te willen plegen, i.p.v. dergelijke mensen direct te veroordelen. Eén ding hebben ze met hun stugge houding wel bereikt, namelijk dat ik van het geloof ben afgestapt.

Commentaar: En dit is nu precies de reden waarom leden van de SGP de ogen moet worden uitgestoken en de handen moet worden afgehakt. Dan praten ze wel anders. God heeft mij gezegd dat euthanasie in de meeste gevallen wèl mag. Wie daar tegenin gaat zal eeuwig moeten branden in de hel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s