Je suis Kenia

“Met “ons” bedoel ik dan eigenlijk het witte deel van de wereldbevolking. Dat is niet geheel toevallig ook nog eens het deel dat de media regeert en blijkbaar dus ook het nieuws en de waarde daarvan bepaalt.”

Bij deze dan.

Sandra's true colors

Terwijl wij in Nederland met ruim drie miljoen mensen vanuit onze luie stoel naar de lijdensweg van Christus keken, hebben 800 studenten in Kenia die dag zelf “live” mogen ervaren wat lijden en doodsangst zijn. Dat was het moment waarop de terroristen van  al-Shabaab  hun  universiteit binnenvielen. Ze gijzelden daar tientallen studenten en medewerkers. Daarnaast gingen de terroristen op de campus van deur tot deur en schoten studenten die open deden in koelen bloede dood. Volgens een woordvoerder van al-Shabaab zijn alle slachtoffers christenen. De moslims op de campus zouden de aanslag allemaal hebben overleefd.

Een bericht waar ik stil en intens triest van word, maar wat tegelijkertijd een enorme woede in mij los maakt. Ooit was het mijn taak een moeder te vertellen dat het kind dat ze die ochtend had uitgezwaaid, nooit meer thuis zou komen. Die gruwel, die wanhoop, dat onmetelijke verdriet en dat 147 keer omdat…

View original post 481 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s