ZAL NEDERLAND JODEN ECHT MISSEN?

Denk het niet. Maar gezien de oververtegenwoordiging in bepaalde groepen kunnen wij ons toch niet onttrekken aan eigen schuld, dikke bult.

sjonkritmeesterjournalist

Ditmaal kwam het uit de mond van vicepremier Lodewijk Asscher, zelf van Joodse afkomt. “Nederland zonder Joden”, aldus de bewindsman, “is Nederland niet meer”. Origineel was de uitspraak niet, want nà Parijs had president François Hollande eenzelfde argument gebruikt om de Franse Joden ervan te overtuigen alsjeblieft te blijven, geen gevolg te geven aan de oproep van premier Benjam Netanyahu de koffers te pakken en naar het veilige Israёl te komen”.

Boos reageerde de buitenwereld. Alsof Israёl zo veilig is. Ook zien velen er een staaltje opportunisme in. Immers, op 17 maart zijn er verkiezingen. Maar diezelfde buitenwereld miskent daarbij dat Netanyahu’s oproep méér is dan de reactie op een aanslag. Sinds 2013 zijn al meer dan 100.000 Joden uit Frankrijk naar Israёl vertrokken. De recente aanslagen bevestigden slechts het beeld dat Joden reden hebben zich bedreigd te voelen. De moslimgemeenschap speelt daarbij een belangrijke rol. Er zijn genoeg autochtone…

View original post 521 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s