Waarom alleen HOMO-huwelijk afwijzen?

3 – Sofia van der Linde – (Laatste reacties) 26 mei 2011 at 2:46 pm –

Arnold J. van der Kluft Schreef:

De andere kant van de medaille: als je als homo wilt trouwen, zou je dan blij zijn met een ambtenaar die desnoods zegt (wie zal hem/haar tegenhouden) dat hij/zij niet voor dit huwelijk is?
Dit is het Nederland dat ik nog ken van niet zo heel lang geleden: ambtenaren genoeg, dus waarom iets afdwingen? Het voorkomt wederzijds de grote scheur die blijkbaar bij voorkeur moet worden opengetrokken.

Ik hoor die redenering vaker. Onder dat mom kun je ook de gewetensbezwaren van overtuigde racisten gaan respecteren. Je wilt als Jood of Romani toch niet horen van een ambtenaar dat jouw soort zich helemaal niet moet voortplanten? Wie houdt die ambtenaar tegen, toch? Ik zou zeggen dat de meeste mensen liever niet verwijtbaar werkeloos worden. Het schofferen van burgers door ambtenaren kan gewoon aanleiding zijn voor ontslag op staande voet net als het schofferen van klanten dit is in de private sector.

Discriminatie van personen in een homoseksuele relatie toestaan is willekeur. Als die ambtenaren ook hun mond houden als het gaat om andere huwelijken waar ze tegen zijn, dan kunnen ze dat ook doen bij mensen van dezelfde sekse.

Als Streng reformeerde en als Jood moet je namelijk ook tegen huwelijken zijn tussen iemand van jouw groep en een andersdenkende die zich niet wenst te bekeren. Katholieken erkennen geen echtscheiding. Moslims erkennen geen huwelijken tussen Moslima’s met andersdenkenden. Ik kan zo nog even door gaan. Ambtenaren van de burgerlijke stand sluiten aan de lopende band huwelijken die niet mogen in hun kerk, sjoel, moskee of tempel. Dan opeens gaan zeuren bij een homoseksuele relatie is een beetje hypocriet als je hetero’s wel zonder commentaar hun gang laat gaan terwijl ze de geboden van jouw god even hard overtreden.

Als je perse mensen op basis van je godsdienst wil discrimineren, dan moet je niet voor de overheid werken.

Voor de ambtenaren die er al werkten voor het huwelijk werd open gesteld voor paren van dezelfde sekse zou ik zeggen: rooster ze er niet voor in als ze het echt niet willen. Voor nieuwe ambtenaren geldt niet zeuren.

Ambtenaren die schofferen en discrimineren dienen gewoon te worden ontslagen. Hun religieuze smoesjes verdienen geen respect. Vrijheid van Godsdienst betekent onder andere dat je door dienaren van de overheid niet wordt achtergesteld uit naam van religie. Ik wil niet weten wat een ambtenaar gelooft. Ik wil daar al helemaal niet achter komen doordat iemand misbruik maakt van zijn machtspositie. Ja, mensen kwetsen terwijl je als ambtenaar allerlei extra bescherming geniet is machtsmisbruik.

– See more at: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/38489/weigeren-om-homos-te-trouwen-gevolg-van-zwarte-kousen-terreur/#sthash.yJHHIhbG.dpuf

Commentaar: En dit is een heel juiste redenering. Waarom andere huwelijksvormen erkennen die evengoed tegen je religieuze overtuiging in gaan? Waarom zouden bijvoorbeeld Katholieken het Moslim-huwelijk erkennen terwijl dit laatste toch duidelijk echtscheiding toelaat?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s