Christelijk kruis via de achterdeur buiten, islamitische hoofddoek via voordeur binnen

Het Christendom laat zich als een lam naar de slachtbank leiden.

E.J. Bron

Screenshot_52

Alle religieuze symbolen weren omwille van het neutraliteitsbeginsel wijst Filip Dewinter af. De hoofddoek ‘verdient’ een aparte regeling, schrijft hij in een opiniebijdrage.

Voor de zoveelste keer beheerst de islamitische hoofddoek de politieke agenda. Het debat over de hoofddoek wordt echter bewust overschaduwd door een discussie over het zogenaamd ‘vrijwaren van de neutraliteit’. Wederom durft men het debat niet ten gronde te voeren, namelijk over de hoofddoek als politiek symbool van de islam. Het debat over de zogenaamde neutraliteit van ambtenaren is er pas gekomen nadat moslima’s bij wijze van religieus-politiek statement overal en altijd hun hoofddoek wilden dragen. Op Actua TV zei Siegried Bracke (N-VA) onlangs: ‘Een loketbediende met hoofddoek stoort me minder dan een loketbediende met een Eigen volk eerst-T-shirt.’ Los van de grandioze onwetendheid over de betekenis van de hoofddoek die hij daarmee etaleert: achter welk loket werd ooit een Vlaams Belanger met een Eigen volk…

View original post 5 more words

One thought on “Christelijk kruis via de achterdeur buiten, islamitische hoofddoek via voordeur binnen

  1. Voor de zoveelste keer beheerst de islamitische hoofddoek de politieke agenda. Het debat over de hoofddoek wordt echter bewust overschaduwd door een discussie over het zogenaamd ‘vrijwaren van de neutraliteit’. Wederom durft men het debat niet ten gronde te voeren, namelijk over de hoofddoek als politiek symbool van de islam. Het debat over de zogenaamde neutraliteit van ambtenaren is er pas gekomen nadat moslima’s bij wijze van religieus-politiek statement overal en altijd hun hoofddoek wilden dragen. Op Actua TV zei Siegried Bracke (N-VA) onlangs: ‘Een loketbediende met hoofddoek stoort me minder dan een loketbediende met een Eigen volk eerst-T-shirt.’ Los van de grandioze onwetendheid over de betekenis van de hoofddoek die hij daarmee etaleert: achter welk loket werd ooit een Vlaams Belanger met een Eigen volk eerst-T-shirt gespot?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s